אף אחד מאיתנו אינו רוצה להתעסק במחשבה שיום יבוא והוא לא יהיה בין החיים, או מה יהיה על רכושו, ממונו ומשפחתו כשהוא חלילה ילך לעולמו בטרם עת. עם זאת, רבים כיום מבינים את המשמעות והצורך שבעריכת צוואות וייפוי כוח מתמשך עוד במהלך חיינו, בשנותינו הטובות.
אין ספק שמדובר בנושא בעל רגישות גבוהה, הדורש ליווי של עורך דין מוסמך ומנוסה, אשר בקיא בניסוח הצוואה באופן האיכותי והמקצועי ביותר. עריכה מוקדמת ויסודית של צוואה, היא שתמנע התנגדויות וסכסוכים, בעת חלוקת העיזבון, ותסייע לעשות זאת בצורה הראויה והמכובדת ביותר עבור היורשים, בני המשפחה והמנוח/ה כמובן.
משרדנו מתמחה בכתיבת ועריכות צוואות, המותאמות אישית לכל אדם או בני זוג (צוואה הדדית) והעונות ברמה המדויקת ביותר על צרכיהם ורצונותיהם של המצווים. על מנת לכתוב צוואה כשרה ומהודקת ככל הניתן, מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין המתמחה בעיזבונות וירושות, שידע לפרוט את כלל הסעיפים, עד הקטנים ביותר, ובכך לוודא שכשתגיע העת לקיום הצוואה, לא יוכל לקום לה מתנגד והאינטרסים של המצווה אכן ישמרו.
פן משמעותי נוסף בכתיבת צוואות, נוגע בכל הקשור למיסוי סביב קיום צוואות וחלוקת הרכוש על פיהן – עורך דין מנוסה יידע לנסח את הצוואה ולחלק את העיזבון בין היורשים באופן כזה שלאחר קבלת העיזבון ו/או חלקים מכל נכס, לא יהיו היורשים במצב בו הינם ממוסים על כך בעתיד (וזאת על אף שלא קיים מיסוי על עיזבונות כיום בישראל) דבר אשר יגן על היורשים, וימנע תשלום מיסוי בעתיד בלא שיש צורך בכך.
כמו כן, הדבר תקף גם למקרים של עיזבונות הנמצאים בחו"ל. במקרים מסוג זה, עורכי הדין במשרד בקיאים היטב בחוקי המיסוי הישראליים והבינלאומיים, לטובת שמירה על האינטרס הכלכלי של הלקוח וצמצום עלויות המס אשר עלולות להיות מוטלות על היורשים.
כמו כן, משרדנו מתמחה בקיום צוואות, בטיפול בחלוקת העיזבונות ובייצוג וליווי המשפחות והיורשים עד למימוש מלא של הצוואה, בעריכת הסכמי חלוקת עזבון לפני קבלת צו קיום צוואה/ירושה ואף לאחריהם. בין היתר, מטפל צוות המשרד במקרים של הגשת התנגדויות לצוואות ולצו קיום צוואה/ירושה, בקשות לביטול צו קיום צוואה/ירושה, ייצוג בבימ"ש לצורך יישוב סכסוכים סביב תחום הירושות ועוד.
עורכי הדין במשרד מנוסים ופועלים מתוך הבנה עמוקה כי מדובר בנושאים עדינים ורגישים וכי לעיתים הם מכילים בחובם נושאים כואבים, המתעוררים בלית ברירה.
ייפויי כוח מתמשך
מהו ייפויי כוח מתמשך?
ייפוי כוח מתמשך הוא למעשה מסמך משפטי ערוך ע"י עו"ד אשר הוסמך במיוחד לשם כך והחתום על ידי מייפה הכוח, אשר מפרט ומצהיר מי הוא מיופה הכוח שלכם במידה ואתם מגיעים למצב של אי כשירות לקבל החלטות בשמכם. ייפויי הכוח עוסק בדרך כלל בתחום הרפואי ובתחום הכלכלי בהקשר לרכושו של אדם וכן בתחום הפסיכיאטריה ועניינים אישיים. במידה ולא תוכלו לדאוג בעצמכם לענייניכם, יהיה זה מיופה הכוח שיקבל עבורכם החלטות בתחומים אלה או באחד מהם.
מתי חותמים על ייפוי כוח מתמשך?
עד לפני מספר שנים, כאשר הגיע אדם למצב של חולי גופני או נפשי והוא אינו יכול היה לקבל את החלטותיו בעצמו, היה צורך לפנות לבית המשפט על מנת למנות לו אפוטרופוס לגוף או לרכוש או לשניהם יחדיו. לרוב היו אלו בני משפחתו אשר נאלצו להתמודד עם הבירוקרטיה והסחבת המשפטית על מנת לקבל החלטת בית המשפט בעניין וכן להגיש מסמכים שונים ודוחות במהלך האפוטרופסות. כיום, ייפוי הכוח המתמשך נחתם למעשה מבעוד מועד. הוא חייב להיחתם על ידי בגיר, מעל גיל 18, כשדעתו צלולה לחלוטין והוא מסוגל לקבל החלטות שקולות. בעודו צלול עליו להחליט מיהו האדם או האנשים עליהם הוא סומך ובידיהם הוא מוכן ומבקש להפקיד את החלטותיו.
איך מתבצע תהליך החתימה על ייפויי כוח מתמשך?
תהליך החתימה על ייפויי הכוח נערך אצל עו"ד אשר הוסמך לשם כך ע"י משרד המשפטים. על מייפה הכוח להגיע להחלטה שקולה לגבי מספר מרכיבים בהסכם: מי הם מיופה/מיופיי הכוח שיקבלו את הזכות לקבל החלטות בנושאים המדוברים בעניינו, באילו עניינים הוא ירצה שהם יקבלו עבורו החלטות, כשהמקובלים הם התחום הרפואי, הרכוש והאישי, ומהם החריגים וההתניות אותם יש לציין ביפוי הכוח מבעוד מועד.
חשוב לציין,
- כל עוד דעתכם צלולה, ניתן לשנות ולתקן את ייפויי הכוח המתמשך. אך מומלץ לעשות זאת פעם אחת, באופן יסודי ומחושב היטב. כמובן גם מפאת העניין הכספי הכרוך בכך.
- ייפויי כוח מתמשך מחייב חתימת עורך דין אשר הוסמך לכך במיוחד.
ייפויי כוח מתמשך בתקופת חירום (קורונה)
שנת 2020 הביאה איתה אין ספור חידושים ועדכונים בעקבות אחד המשברים הגדולים שידע העולם, הלא הוא נגיף הקורונה. כאשר עוסקים בפן המשפטי, המשמעות של סגרים וריחוק חברתי היא גדולה ויש לתת עליה את הדעת, וכך היה. האפוטרופוס הכללי הוציא הודעה רשמית המציינת כי מעתה ועד להודעה חדשה, ניתן לחתום על ייפויי כוח מתמשך ללא נוכחות של עו"ד ואף ללא נוכחותם של מיופיי הכוח. כלומר, לקוחות הנמצאים בקבוצות סיכון, לדוגמה: אוכלוסיה מבוגרת, אינם צריכים להסתכן בפגישות עם עורכי דין או כל אדם אחר, לטובת עריכת ייפויי כוח מתמשך. הפגישות יערכו בשיחות וידאו, בהם תיבחן כשירותם של הלקוחות לחתום על יפוי הכוח. לאחר מכן יערוך עוה"ד מסמך ייפויי כוח מתמשך עליו הוא יחתום עבור הלקוח וישלח אותו אליו בדרכים המקובלות.